RACING: Marcus Ahlmann Sæter skal denne sesongen kjøre Ginetta Juniors i England. Her skal han kjøre med teamet Rracing. Dette blir ungguttens første mesterskap i bil etter kartingkarrieren.
– Jeg valgte dette mesterskapet fordi at her er det tøff og tett racing. Mange av de beste førerne i verden har vært innom dette mesterskapet før de har gått videre til enten formelbil eller baneracing, forteller Sæter til Parc Fermé.
Blant tidligere førere finner vi Lando Norris som ble nummer tre i mesterskapet i 2014. I nyere tid finner vi flere førere representert i F2 og F3, blant annet Zac O’Sullivan, Enzo Fittipaldi, Luke Browning og Sophia Flörsch.
Ginetta Juniors kjøres som følger denne sesongen:
R1: 30. mars - 1. april - Oulton Park
R2: 27. - 28. april - Silverstone
R3: 25. - 26. mai - Donington Park
R4: 29. - 30. juni - Anglesey
R5: 13. - 14. juli - Snetterton
R6: 17. - 18. august - Silverstone National
R7: 7. - 8. september - Donington Park
R8: 28. - 29. september - Brands Hatch
FORMEL 2: Dennis Hauger hadde en dårlig start på kvalifiseringen da han kjørte rett frem i en avkjøringssone. Da han gjorde unna sitt første forsøk holdt det kun til en foreløpig 12. plass.
Med fire minutter igjen på klokka ble kvalifiseringen rødflagget. Grunnen var at de to Campos-førerne Isack Hadjar og Pepe Marti begge havnet i barrieren, tilsynelatende grunnet bremseproblemer. Det var spesielt en nedtur for sammenlagtleder Hadjar som får en lang vei opp til poeng denne helgen.
Da de to Campos-bilene var ryddet unna var det klart for et siste forsøk for de resterende førerne. Hauger var helt avhengig av å forbedre seg. Han kjørte først i køen, og han fikk dermed ikke fordelen av å ligge i dragsuget bak en annen bil på langstrekkene.
Han satte likevel foreløpig fjerdetid, men da førerne bak han også forbedret seg ble nordmannen dyttet ned til 13. plass. Det gir 13. startposisjon og vanskelige utgangspunkt i begge løp.
Richard Verschoor sikret pole posiiton foran Andrea Kimi Antonelli og Victor Martins. Formel 2-debutant Christian Mansell starter i reversert pole i lørdagens sprintløp, mens Gabriele Mini som denne helgen hopper inn for Oliver Bearman i Prema også imponerte med 8. plass.
LES OGSÅ: Utelukker ikke ny Formel 2-sesong for Dennis Hauger
FORMEL 1: Etter 13 minutter av helgens første Formel 1-trening kom rødflagget ut for første gang. Grunnen var at det lå en liten metallbit ute på banen. Avbrytelser ved rødflagg skulle vise seg å bli en gjenganger utover i tre ingen.
Da førerne etter hvert slapp til igjen var det Charles Leclerc som toppet resultatlisten med mediumdekkene, men så ble det trøbbel for Leclerc som krasjet i sving 15. Bilen ble stående i barrieren, og følgelig måtte rødflagget ut. En tidlig avslutning ble det også for Alpines Esteban Ocon som måtte parkere med motortrøbbel.
Med 18 minutter var det Franco Colapinto som smalt i veggen. Williams-føreren som denne helgen kjører sitt andre Formel 1-løp hadde på det tidspunktet satt en raskere tid enn teamkamerat Alex Albon, men det ble altså en tidlig avslutning.
Mot slutten av treningen var det de mykeste dekkene som gjaldt. Raskest av alle var Red Bull-fører Max Verstappen, foran Lewis Hamilton og teamkamerat Sergio Perez. Mesterskapsutfordrer Lando Norris ble nummer fire.
LES OGSÅ: Nå må Piastri ofre seg for Norris
LES OGSÅ: Derfor mener Aston Martin at de er klare for tittelkamp
Trening 1, topp 10:
1) Max Verstappen, Red Bull, 1:45,546
2) Lewis Hamilton, Mercedes, +0,313
3) Sergio Perez, Red Bull, +0,376
4) Lando Norris, McLaren, +0,481
5) Carlos Sainz, Ferrari, +0,627
6) Oscar Piastri, McLaren, +0,736
7) Fernando Alonso, Aston Martin, +0.906
8) George Russell, Mercedes, +0,970
9) Charles Lecelrc, Ferrari, +1,062
10) Daniel Ricciardo, Visa RB, +1,141
FORMEL 2: Dennis Hauger er denne helgen i aksjon på en bane han liker godt, nemlig Baku City Street Circuit. Fredag ble helgens eneste trening gjennomført.
Etter en rolig start på trening rullet Hauger etter hvert inn til femtetid. Etter å ha blitt dyttet litt nedover på listen satte han så en ny femtetid.
Med 20 minutter igjen av treningen ble det stopp på bilen for Pepe Marti, og rødflagget måtte ut. Da førerne kunne kjøre ut igjen på banen tok ikke lang tid før Haugers teamkamerat Oliver Goethe havnet i barrieren i sving 15. Det medførte et nytt rødflagg, og treningen kom ikke i gang igjen før det gjensto et minutt på klokka. Med andre ord ble det lite kjøring.
Formel 2-kvalifiseringen ruller i gang 13:00 - få full oversikt i vår helgeplanlegger!
Formel 2, trening:
1) Enzo Fittipaldi, Van Amersfoort, 1:58,244
2) Kush Maini, Invicta, +0,652
3) Andrea Kimi Antonelli, +0,765
4) Zane Maloney, Rodin, +0,928
5) Dennis Hauger, MP Motorsport, +1,359
LES OGSÅ: Utelukker ikke ny Formel 2-sesong for Dennis Hauger
LES OGSÅ: Hauger vant på Rudskogen: – Det er kult å få det til på norsk jord
RACING: Hyundai annonserer torsdag at de utvikler en LMDh prototype-bil som skal kjøre langdistanseracing. Det hele foregår under deres merkevare Genesis.
Når de er klare til å rulle inn i et mesterskap, og hvilke mesterskap de skal kjøre, er foreløpig uvisst. At de vil kjøre i Langdistanse-VM er dog sannsynlig.
Hyundai har ikke ønsket å si noe om egen fremtid i Rally-VM utover neste sesong. Om rallysatsingen vil påvirkes av det nye prosjektet vites ikke.
LES OGSÅ: Ordkrig og drama i tittelkampen - nå har Toyota gitt opp
FORMEL 1: Som for teamene er det et eget budsjettak å forholde seg til for motorprodusentene i Formel 1. FIA melder onsdag at Alpine og Honda har gjort et prosedyrebrudd i forbindelse med dette budsjettaket.
Det blir samtidig fremhevet at ingen av de har brukt for mye penger. Både Alpine og Honda handlet ifølge FIA i god tro, og det jobbes nå med å bli enige om et forlik.
Ellers har alle team og motorprodusenter gått klar av eventuelle problemer med budsjettaket i forbindelse med fjorårets sesong. Totalt kunne teamene bruke 140,4 millioner dollar, som i kroner blir i overkant av en og en halv milliard.
LES OGSÅ: Derfor mener Aston Martin at de er klare for tittelkamp
Aston Martin og Max Verstappen holder døren åpen for hverandre.
Oskar Biksrud tok sammen med Roar Lindland en stor sjanse da han hoppet rett opp til Porsche Carerra Cup Skandinavia.
105 førere skal i aksjon i sesongavslutningen, og seks gull skal deles ut.
Hvordan vil Formel 1, dets eiere og FIA reagere dersom journalister hindres i å lage kritisk journalistikk om helgens Grand Prix?