ANNONSE
ANNONSE
Frank Tore Larsen vant Sigdalsrally
Foto: Simen Næss hagen / Parc Fermé

Frank Tore Larsen vant Sigdalsrally

Publisert: 20. januar, 15:41

RALLY: Regjerende Norgesmester Frank Tore Larsen vant lørdag Sigdalsrally som er årets først NM-runde. Sammen med seg hadde han kartleser Lars-Håkon Lundgreen som kom inn som NM-debutant i stolen som normalt tilhører Torstein Eriksen. Eriksen er forøvrig opptatt med forberedelser frem mot neste ukes Rally Monte-Carlo.

De to tok seieren 1:02 foran Anders Grøndal og Veronica Engan, mens Hennig Solberg sammen med kartleser Ilka Minor tok tredjeplassen 1:47 bak Larsen. Solberg markerte altså sin retur til norsk rally med pallplass til tross for en rekke tekniske utfordringer underveis.

I klassen for nyere tohjulsdrevne biler var det Steve Røkland som tok årets første seier sammen med kartleser Jørgen Eriksen. 42 sekunder bak Røkland gikk andreplassen til Sindre Backe, og 1:58 bak dagens klassevinner finner vi tredjemann Herman Lie-Nilsen.

Følg med i våre kanaler for mer fra Sigdalsrally hvor Parc Fermé var på plass. 

Testingen utsettes for Olsen og co.
Foto: Joakim Stenløs
Publisert: 23. februar, 09:31

LANGDISTANSE-VM: Dennis Olsen er på plass i Qatar i forkant av sesongstarten i Langdsitanse-VM neste helg. Olsen som i år har blitt Ford-fører skal delta i GT3-klassen med Proton Competitions. Denne helgen sto det testing på planen, men fredag ble det klart at det utsettes til mandag.

Grunnen er at det har tatt for lang tid å frakte en del av bilene og annet utstyr til Qatar hvor sesongen ruller i gang. Endringen medfører at det kun blir en dag mellom testingen og løpshelgen, men det blir altså ingen endringer i programmet kommende helg av den grunn. 

LES OGSÅ: Derfor går Olsen fra Porsche til Ford

Carlos Sainz raskest
Foto: Ferrari
F1-test, Bahrain - dag 2: :
Publisert: 22. februar, 17:40

FORMEL 1: Torsdag ble det første av to pass av det amputerte slaget grunnet et langvarig rødflagg. Årsaken var at et deksel på utsiden av kerbsen i sving 11 løsnet, og som et resultat av dette ble passet redusert med nesten to timer. Charles Leclerc 1:31,750 ble stående som den raskeste tiden.

Dagens andre pass ble forlenget med en time, og det var Carlos Sainz som var raskest med de myke C4-dekkene. Han noterte seg for tiden 1:29,921, og toppet resultatlusten foran Sergio Perez og Lewis Hamilton. De to sistnevnte kjørte begge hele dagen for sine team. Planen var egentlig at Max Verstappen skulle ta over for Sergio Perez, men teamet ombestemte seg som en følge av at det første passet ble så kort. 

Fredag kjøres årets siste testpass med nye åtte timer på programmet.

Verstappen raskest mens Mercedes sliter
Foto: Red Bull Content Pool
F1-test, Bahrain - dag 1: :
Publisert: 21. februar, 16:16

FORMEL 1: Onsdag ble årets første av tre testdager unnagjort i Bahrain. Hver dag kjøres det to pass på fire timer, og som i det første passet var det Red Bulls Max Verstappen som var raskest 

Etter en rolig start på dagens andre testpass ble det etterhvert mer trafikk ute på banen. Førerne gjennomfører naturligvis ulike program når de tester ulike oppsett med ulike dekk og mengder bensin, men samtlige førere har i alle fall gjort unna et betydelig antall runder. Verstappen toppet lista foran Lando Norris og Carlos Sainz, og det ble også en positiv dag for Visa RB som kan skilte med Daniel Ricciardo på fjerdeplass. 

Logan Sargeant startet året med en tur ut i grusen, men han unngikk barrierene og kunne kjøre videre. Utover det var det et udramatisk testpass som ble gjennomført onsdag ettermiddag. Sargeant ble for øvrig nummer elleve, en plass foran George Russell som kun ble nummer tolv. Russell og Verstappen var de eneste som kjørte hele dagen for sine team.

Denne saken er levert i samarbeid med Formel-1.no - se hele resultatlisten her!

Verstappen starter året på topp
Foto: Red Bull Content Pool
Formel 1-testing, Bahrain:
Publisert: 21. februar, 12:29

FORMEL 1: Sesongen nærmer seg i Formel 1, og onsdag kjøres den første av tre dager med testing i Bahrain hvor også sesongen ruller i gang for alvor om en drøy uke. Hvert team kjører med en bil hver, og det kjøres to pass på fire timer hver dag. Totalt blir det dermed 24 timer med testing.

I onsdagens første pass var det ikke overraskende Red Bulls Max Verstappen som var raskest, men tidene som settes er fortsatt langt unna fjorårets poletid på samme bane. Først og fremst handler testingen uansett om å sørge for at bilene fungerer som de skal, samt å teste ulike oppsett frem til tidene betyr noe. 

Formel 1-test dag 1, første pass:

FØRER RASKESTE RUNDE RUNDER KJØRT
1. Max Verstappen, Red Bull 1:32.548 66
2. Charles Leclerc, Ferrari 1:33.247 64
3. Fernando Alonso, Aston Martin 1:33.385 77
4. Oscar Piastri, McLaren 1:33.658 57
5. Yuki Tsunoda, Visa RB 1:34.136 64
6. George Russell, Mercedes 1:34:230 48
7. Valtteri Bottas, Sauber 1:34.431 68
8. Alexander Albon, Williams 1:34.587 40
9. Esteban Ocon, Alpine 1:34.677 60
10. Kevin Magnussen, Haas 1:35.692 66

Møller-teamet fortsetter på Nürburgring
Foto: Pål Henning Berg
Publisert: 19. februar, 17:20

RACING: Det helnorske teamet Møller Bil Motorsport fortsetter sitt program i den tyske langdistanseserien på verdens lengste motorbane, Nürburgring Nordschleife. Det betyr at teamet går på sin 15. sesong siden de startet i 2008, minus to års pause på grunn av pandemien. Teamets røtter stammer dog tilbake til 2005 hvor Olrud Mobil 1 Racing startet de norske tradisjonene.

Teamstrukturen er den samme som før. De fortsetter i en Audi RS3 i TCR-klassen, med den faste kvartetten Håkon Schjærin, Kenneth Østvold, Anders Lindstad og Atle Gulbrandsen bak spakene. Totalt velger de å kjøre fire løp, ett færre enn tidligere.

– Satsingen med Møller Bil Motorsport er en svært sentral arena for kulturbygging hos servicemarkedet i Møller Bil. Vi har med gjester på alle våre løp, og det er et veldig viktig tiltak for å vise at vi setter pris på våre medarbeidere. Det er derfor en avgjørende årsak for at vi har bestemt oss for å satse videre, sier teamsjef Espen E. Wiik i en pressemelding.

Flere saker fra Parc Fermé
Nyhetsfeed
Artikkelbilde

Haugers siste sjanse - her er alt du trenger å vite om årets Formel 2-sesong

Snart er årets Formel 2-sesong i gang, og for tredje år på rad har vi en nordmann til start. Hvordan blir det med den nye bilen? Hvem blir de største konkurrentene om tittelen? Og hva tror ekspertene? I denne sesongguiden får du alt du trenger å vite om årets sesong!


Artikkelbilde

Martinius debuterer - her er alt du trenger å vite om årets Formel 3-sesong

Årets Formel 3-sesong nærmer seg, og denne gangen har vi igjen en nordmann til start. Hvordan fungerer Formel 3? Hvem skal Stenshorne kjøre mot? Og hva tipper ekspertene? I denne sesongguiden får du alt du trenger å vite før det hele ruller i gang!


Artikkelbilde

Still vekkerklokken — denne helga starter årets Supercars-sesong

Mange ting har skjedd siden fjorårssesongen ble avsluttet. Er det oppskriften på sjokkseier for i år?


Artikkelbilde

Nå er Stenshorne ferdig oppvarmet til Formel 3-debuten

Martinius Stenshorne setter snart kursen mot Bahrain. En av de siste forberedelsene ble gjort med boksehanskene på.


Artikkelbilde

Sesong 6 byr på ny spenning - uten Max Verstappen i monitor

2023-sesongen i Formel 1 var ikke den mest spennende i sportens historie. Da er det fint å ha Drive to Survive som kan dramatisere det meste.