ANNONSE
ANNONSE
Full VM-sesong for Dennis Olsen
Foto: Ford Performance

Full VM-sesong for Dennis Olsen

Publisert: 17. januar, 16:13

RACING: Før jul ble det kjent at Dennis Olsen forlater Porsche til fordel for Fords nye storsatsing på GT-racing, og i januar kom nyheten om at nordmannen blant annet skal kjøre i langdistanseløpene til GT World Challenge Europe for Dinamic GT. Men dette blir ikke Olsens eneste program.

Nå er det nemlig klart at han skal kjøre full sesong i Langdistanse-VM, også kjent som World Endurance Championship (WEC). Her skal Olsen dele bil med danske Mikkel O. Pedersen og italienske Giorgio Roda. Dennis blir plassert i Proton Competitions bil nummer 88 for sesongen, og dette er første året hvor GT3 inngår i mesterskapet etter at GTE-regelverket nå er faset ut.

LES OGSÅ: Derfor forlater han Porsche-skuta for å bli fabrikkfører for Ford

Med en hel VM-sesong på plakaten betyr det at Olsen også er tilbake på Le Mans og det klassiske 24-timersløpet i Frankrike. Olsen har deltatt her ved to anledninger tidligere. I debutåret 2019 ble det en syvendeplass i Pro-klassen, mens det ble brutt i 2021. Det året han ble hyret inn som gullfører i amatørklassen for Project 1 Racing.

Neste uke skal Dennis Olsen kjøre 24-timersløpet på Daytona, som er sesongstarten i IMSA - men han skal ikke kjøre full sesong i det amerikanske mesterskapet.

Verstappen vant såvidt etter sterkt press
Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool
Emilia Romagna Grand Prix:
Publisert: 19. mai, 16:43

FORMEL 1: Selv om Imola-banen er dømt nord og ned som en bane som ikke framkalle den mest underholdende racingen, så ble det en sluttspurt fra sofakanten for Formel 1-fansen søndag ettermiddag under Emilia Romagna Grand Prix. For selv om vi er vant til å se Max Verstappen i tet, så skulle han ikke passere først over mål i ensom majestet.

Nederlenderen slet til seg beste startspor etter klok timing og taktikkeri lørdag ettermiddag, og visste at han var avhengig av en god start på en bane det er vanskelig å kjøre forbi på. Men han tok oppskriftsmessig starten og hadde et godt førstestint, etterhvert tett etterfulgt av McLarens Lando Norris som surfer på en medgangsbølge etter seieren i Miami kombinert med en svært god bil etter oppgraderingene.

Og Norris tok kraftig innpå med både bedre andrestint, hvor dekkene holdt bedre og han hadde bedre batterikapasitet på tampen av løpet. Men det var først på siste runde han kom seg innenfor sekundet på Verstappen - men maktet akkurat ikke å overliste de siste års verdensmester. Med to-tre runder ekstra kunne utfallet sett helt annerledes ut.

Charles Leclerc sikret pallplass på hjemmebane for Ferrari, drøye syv sekunder bak tetduoen fra Red Bull og Ferrari. Løpet slapp ellers unna sikkerhetsbiler, og det var bare Alexander Albon i Williams som måtte bryte løpet.

Emilia-Romagna Grand Prix - Topp 10:

1) Max Verstappen, Red Bull
2) Lando Norris, McLaren, +0,725
3) Charles Leclerc, Ferrari, +7,916
4) Oscar Piastri, McLaren, +14,132
5) Carlos Sainz Jr, Ferrari, +22,325
6) Lewis Hamilton, Mercedes, +35,104
7) George Russell, Mercedes, +47,154
8) Sergio Perez, Red Bull, +54,776
9) Lance Stroll, Aston Martin, +1:19,556
10) Yuki Tsunoda, RB, +1 runde
11) Nico Hulkenberg, Haas, +1 runde
12) Kevin Magnussen, Haas, +1 runde
13) Daniel Ricciardo, RB, +1 runde
14) Esteban Ocon, Alpine, +1 runde
15) Zhou Guanyu, Sauber +1 runde
16) Pierre Gasly, Alpine, +1 runde
17) Logan Sargeant, Williams, +1 runde
18) Valtteri Bottas, Sauber, +1 runde
19) Fernando Alonso, Aston Martin, +1 runde
20) Alex Albon, Williams, brutt

Ingen poeng til Dennis Hauger
Foto: Dutch Photo Agency
Formel 2, Imola - hovedløp:
Publisert: 19. mai, 11:01

FORMEL 2: Dennis Hauger startet søndagens hovedløp fra 13. startposisjon, men allerede i starten falle han ned til 15. plass. I duell med Pepe Marti ble situasjonen verre da Hauger havnet utenfor banen, noe som på resultatlisten sendte han ned til 19. plass. 

Etter noen forbikjøringer ute på banen endte Hauger opp i en gjeng som alle slet med å komme seg forbi Roman Stanek. Da Stanek omsider var passert og alle førerne hadde gjennomført sitt obligatoriske pitstopp var Hauger nummer 12. 

Foran han lå mesterskapsleder Zane Maloney, men Hauger rakk ikke å avansere noen flere førere før han krysset mållinjen for siste gang. Dermed endte han uten poeng denne helgen, og i mesterskapet er han nå nummer fire.

I fronten var det Isack Hadjar som tok seieren foran Gabriel Bortoleto og Joshua Dürksen. Hauger og de andre er i aksjon igjen allerede kommende helg når sirkuset ruller inn i Monacos gater. 

Levert i samarbeid med Formel-1.no

Stenshornes poengplass glapp etter straff
Foto: Dutch Photo Agency
Formel 3, Imola - hovedløp:
Publisert: 19. mai, 09:14

FORMEL 3: Etter at Martinius Stenshorne ble annonsert som McLaren-junior denne uken har det vært en tøff helg rent sportslig. I sprintløpet ble det kun 22. plass, og i hovedløpet startet Hitech-føreren som nummer 17. Denne gangen hadde han dog ikke tenkt til å la poengene glippe. 

Etter en god start hvor han tjente et par posisjoner kom han seg omsider Nikita Bedrin til 14. plass, og derfra gikk det unna for Stenshorne. Fører etter fører ble passert, og til slutt var Stenshorne nummer ni ute på banen. Mot slutten av løpet fallt han ned igjen til 10. plass, men han krysset likevel mållinjen blant de 10 beste. Som kjent gir det vanligvis poeng i mesterskapet, men slik ble det ikke. 

Stenshorne fikk nemlig en 10 sekunders straff for å ha presset Nikita Bedrin ut av banen, og han endte dermed opp på en poengløs 14. plass. 

I fronten var det Tridents Sami Megetounif som tok seieren foran Oliver Goethe og Leonardo Fornaroli. Det er nå Fornaroli som leder an i mesterskapet. 

For Stenshorne venter nye muligheter allerede kommende helg da det er klart for løp i Monaco. 

Levert i samarbeid med Formel-1.no

LES OGSÅ: Slik blir Stenshornes hverdag som McLaren-junior

LES OGSÅ: Stenshorne utestenges fra løpshelgen på Silverstone

Piastri flyttes tilbake etter straff
Foto: McLaren
Emilia-Romagna Grand Prix:
Publisert: 18. mai, 20:06

FORMEL 1: I lørdagens kvalifisering ble Oscar Piastri nummer to bak Max Verstappen, men i søndagens Grand Prix-løp må McLaren-føreren starte fra femte startposisjon. 

Grunnen til det er at han har fått en tre plassers gridstraff for å ha hindret Kevin Magnussen i Q1. Magnussen starter søndagens løp fra 18. startposisjon etter å ikke ha kommet seg videre fra Q1. Nico Hulkenbergs ferd helt til Q3 viste dog at Haas-teamet hadde farten inne. 

Det er Lando Norris som rykker opp til andreplass, mens Charles Leclerc og Carlos Sainz låser av andre rad. 

Verstappen slo tilbake med historisk pole
Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool
Emilia-Romagna Grand Prix, kvalifisering:
Publisert: 18. mai, 17:10

FORMEL 1: Foran lørdagens kvalifisering på Imola var det knyttet stor spenning til om Red Bull ville slå tilbake etter at det var McLarens Lando Norris som tok seieren i Miami. 

Da det hele skulle avgjøres i Q3 var det nettopp Verstappen som var raskest. Han starter søndagens løp fra pole position foran Oscar Piastri og Lando Norris. 30 år etter Ayrton Sennas tragiske dødsfall på samme bane var dette Max Verstappens åttende pole på rad, noe som er en tangering av Sennas rekord. 

For teamkamerat Sergio Perez gikk det verre. Han røk ut i Q2, og starter søndagens løp fra 11. startposisjon. Ekstra bittert er det nok for meksikaneren at både Yuki Tsunoda og Daniel Ricciardo i Red Bulls søsterteam RB gikk videre til Q3. De to starter fra henholdsvis 7. og 9. startposisjon. 

Kvalifisering, Imola:

1) Max Vestappen, Red Bull, 1:14,746
2) Oscar Piastri, McLaren, +0,074
3) Lando Norris, McLaren, +0.091
4) Charles Leclerc, Ferrari, +0,224
5) Carlos Sainz, Ferrari, +0,487
6) George Russell, Mercedes, +0,488
7) Yuki Tsunoda, Visa RB, +0,719
8) Lewis Hamilton, Mercedes, +0,758
9) Daniel Ricciardo, Visa RB, +0,928
10) Nico Hulkenberg, Haas, +1,234

Q2
11) Sergio Perez, Red Bull
12) Esteban Ocon, Alpine
13) Lance Stroll, Aston Martin
14) Alex Albon, Williams
15) Pierre Gasly, Alpine

Q1
16) Valtteri Bottas, Sauber
17) Guanyu Zhou, Sauber
18) Kevin Magnussen, Haas
19) Fernando Alonso, Aston Martin
20) Logan Sargeant, Williams

Flere saker fra Parc Fermé
Nyhetsfeed
Artikkelbilde

Fra nysignert Formel 1-junior til utestengelse fra Silverstone

Mange har jublet for Martinius Stenshornes McLaren-kontrakt. Men FIA har alt annet enn jublet over at han kjørte GB3-løp på Silverstone tidligere i vår.


Artikkelbilde

McLaren henter Martinius - slik blir hans nye hverdag

Martinius Stenshorne vil fremover bli å se i papaya-farger som McLarens siste tilskudd.


Artikkelbilde

– Det er det vel mange som har sagt ja!

Å legge opp er ikke bare bare. På Lånkebanen var de to siste sesongers sølvvinner tilbake i klasse 2 i Rallycross-NM.


Artikkelbilde

– Det er en bane jeg liker godt

Formel 3-sesongen ruller denne uken videre på en bane Stenshorne kjenner godt til.


Artikkelbilde

Glad for å være ferdig med sponsorjaget

Uavhengig av et frustrerende NM-comeback er Hans-Jøran Østreng glad for å være ferdig med sponsorjaget som kreves for å sette sammen en internasjonal satsing. Og nå ser han frem mot en etterlengtet rally-debut.