ANNONSE
ANNONSE
Nå har fem ungdommer blitt plukket ut
Foto: Emma Arneberg / Parc Fermé
Bilcross Jr. Challenge:
Publisert: 16. april, 14:18

BILCROSS: I fjor blåste Norges Bilsportforbund liv i talentkonkurransen Bilcross Jr. Challenge igjen etter mange år i brakk, og det ble en stor suksess da konkurransen ble gjennomført på Gardermoen.

NBF fortsetter den gjenfødte tradisjonen med fem nye utøvere for 2024, og disse er plukket ut til å kjempe om 30.000 kroner når finalen avholdes på Gardermoen onsdag 1. mai:

• Helene Nakkerud, NMK Drammen
• Sander M. Skreddeberget, NMK Gol
• Remi Juhlin-Torgersen, NMK Modum & Sigdal
• Carlos Jensen Fidje, Froland Motorsport
• Ingebrigt Eidsmo, NMK Melhus

I tillegg er Martin Vatland fra NMK Egersund og Ask Levorsen Jacobsen ora NMK Nore og Uvdal tatt ut som reserveførere dersom noen av de fem utvalgte må melde forfall.

Fjorårets vinner ble Erling Tjelta fra NMK Egerund.

Her kan du lese omtalen vår av fjorårets Bilcross Jr. Challenge:
Disse fem håpefulle skal kjempe om 30.000 kroner denne våren
Slik gikk det med bilcrossjuniorene da NBFs talentfinale returnerte

Favorittene falt fra i Østbergs fravær
Mads Østbergs bil ble aldri å se ute i løypa denne helgen. Foto: Red Bull Content Pool
Rally-EM:
Publisert: 14. april, 19:50

RALLY: Denne helgen rullet Rally-EM i gang i Ungarn. Dessverre skjedde det uten en norsk fører i aksjon etter at Mads Østberg ble hindret fra å starte løpet grunnet sykdom.

Likevel var det en nordmann å følge med på i Ungarn. Jørgen Eriksen er denne sesongen kartleser for svenske Calle Carlberg i Junior-EM. Underveis så det ut til å kunne bli en pallplass i klassen, men på den tiende etappen måtte duoen bryte løpet. 

Det var rumenske Simone Tempestini som totalvant Rally Ungarn. Martin Sesks og Hayden Paddon, to av Østbergs fremste rivaler, kjempet lenge om seier men de begge fikk problemer i siste loop. Paddon endte som nummer fire mens Sesks måtte bryte. 

Sesongen ruller videre på Gran Canaria fra 2. til 4. mai, da med Mads Østberg på plass med mål om å ta igjen det tapte. 

God norsk innsats på Nürburgring
Foto: Gruppe C Photography
Publisert: 14. april, 18:24

RACING: Flere nordmenn var på plass da viktige forberedelser ble gjort under de såkalte kvalifiseringsløpene til 24-timersløpet på Nürburgring denne helgen. 

Dennis Olsen som i forbindelse med 24-timersløpet på Nürburgring er tilbake i en Porsche kan notere en 11. og 12. plass i de to løpene som begge varte i fire timer. For Christian Krognes som var på plass bak rattet på en Aston Martin ble det brutt løp på lørdag før det ble 13. plass i det andre løpet. 

Oskar Sandberg endte sammen med sine teamkamerater i Dörr Motorsport på 35. og 37. plass totalt. Det holdt samtidig til to klasseseire. Niklas Abrahamsen kjører også for samme team, men heller ikke denne gangen i samme bil som sin landsmann. For Abrahamsen ble det 53. og 40. plass totalt. Anders Buchardt var som Krognes på plass for Walkenhorst-teamet. Han reiser hjem med en 34. og 32. plass. 

Det helnorske teamet Møller Bil Motorsport leverte klasseseier i NLS forrige helg. Denne helgen var de ute etter mer suksess ettersom løpene regnes som en del av mesterskapet. I det første løpet, som også var det eneste løpet hvor de stilte til start, ble det 51. plass totalt og andreplass i TCR-klassen. Denne helgen var det Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Anders Lindstad som utgjorde teamets førertrio. 

Seier og mesterskapsledelse til Wehrlein
Foto: Formel E
Formel E, Misano:
Publisert: 14. april, 17:05

FORMEL E: Denne helgen var trange gatebaner byttet ut med en tradisjonell bane da Formel E-sirkuset for første gang besøkte Misano. Banens natur medførte at det flere ganger underveis i begge løpene ikke så ut til at noen ønsket å lede da det var mye å tjene på å ligge bak og spare energi. 

I det første løpet vat det Porsche-fører Antonio Felix da Costa som krysset mållinjen først, men portugiseren ble diskvalifisert fra løpet grunnet brudd på det tekniske regelverket. Helt konkret ble det brukt en fjær fra andre generasjons-bilene som ikke er tillatt å bruke med de gjeldende reguleringene. Oliver Rowland ble tildelt seieren foran Jake Dennis og Maximilian Günther. 

I søndagens løp så det igjen ut til at det skulle bli seier til Oliver Rowland, men så gikk han tom for energi på den aller siste runden. Dermed var det Porsches Pascal Wehrlein som tok seieren foran Jake Dennis og Nick Cassidy.

I mesterskapet er det Wehrlein som ligger på topp poenglikt med Jake Dennis. Oliver Rowland ligger på tredjeplass ni poeng bak duoen. Neste stopp på Formel E-kalenderen er Monaco med løp 27. april. 

Formula Drift, Long Beach:
Publisert: 14. april, 08:23

DRIFTING: Årets første runde i Formula Drift er gjennomført i ærverdige Long Beach, tradisjonen tro på deler av gatetraseen som benyttes av IndyCar nesten uke.

Begge de norske førerne Fredric Aasbø og Simen Olsen er å regne som favoritter til å kjempe om både seire og medaljer denne sesongen, og begge kom seg godt videre i sluttspillkjøringen i sesongstarten.

LES OGSÅ: Nå starter omkampen om den norske driftingtronen

Det begynte etterhvert å regne også, og i kvartfinalen ble det en beintøff duell mot James Deane for Aasbø, der nordmannen dessverre måtte gi tapt etter ekstraomganger.

Da var det opp til Olsen å forsvare Norges ære i de svært krevende forholdene, og sørlendingen kjørte knirkefritt gjennom sine «runs» og tok seg udiskutabelt til finalen mot Deane.

Olsen leverte også et bunnsolid førsteforsøk i ledeposisjon, men hadde en noe mer uryddig «chase»-runde sammenliknet med sin medfinalist. Dermed måtte Olsen innse at seierssjansen atter en gang glapp, men kunne innkasse er en solid og finfin andreplass i sesongstarten sv Formula Drift.

Flere saker fra Parc Fermé
Nyhetsfeed
Artikkelbilde

Svensk rallystjerne henter norske Sunniva som kartleser

Du har helt sikkert sett innholdet hans i sosiale medier, og nå har svenske Tim Liljegren sikret seg norske Sunniva Rudi som sin nye kartleser.


Artikkelbilde

Fra banekunstner til skogskriger – nå sikter Marius (20) mot norgeseliten i rally

Å ratte bil i alle mulige forhold er Marius Solberg Hansen allerede godt kjent med, og nå har den unge multikunstneren begynt å knekke de mest kritiske rallykodene.


Artikkelbilde

Innførte tidtaking med stoppeklokke – ble trukket tilbake etter protester

Manuell tidtakning med stoppeklokke falt ikke i god jord i crosskartmiljøet, og nå har seksjonen snudd.


Artikkelbilde

– For min del kunne det gjerne ha gått litt fortere

Etter en liten tur innom Porsche på Nürburgring er det denne uken 'back to normal' for Dennis Olsen. Fords GT3-prosjekt går i riktig retning, men om du spør Dennis selv kunne reisen mot toppen av pallen gjerne ha gå raskere.


Artikkelbilde

Mesteren trengte tid for seg selv – nå er han tilbake i manesjen

At det har stormet hos Supercars-teamet Erebus den siste tiden er det ingen tvil om, men nå tyder alle signaler på at uværet har løyet.